Kirjailijaksi

Aktiivinen lukemiseni on painottunut ennen muuta yhteiskunnallisiia ja kansanraloudellisia aiheita käsitteleviin kirjoihin. Näihin kuuluu myös vahvasti kansainvälisiä asioita käsittelevät teokset. Ei ole romaaneja ja runokirjojakaan lukuvalikoimastani hylätty. Lukemisen lisäksi nautin kirjoittamisesta.

Syksyllä 2021 Jyväskylän yliopiston strategian ja yritystoiminnan tutkijat ottivat minuun yhteyden ja halusivat haastatella tapahtumista, joissa olin ollut mukana tapahtumissa Nokian yhtymäjohdon strategiaosastolla. Toimittivat minulle näkymiään tuon 1980-luvun tapahtumakuluista Nokiassa. Havaitsin ripeästi, että minulla oli noista ajoista kovin monia tietoja asioista, joita tutkijat eivät olleet löytäneet. Lisäksi minulla oli noista myrskyisistä kasarivuosista kokemusta ja tunnelmaa, jota pelkän asian tutkimisen tai kirjoittamisen avulla ei voida välittää eteeteenpäin.

Päätin ryhtyä totetuttamaan jo aimemmin takaraivossani itänyttä ajtusta kirjoittaa kirja noista vauhdikkaista ja tapahtumarikkaista 1980-luvun vuosista, jotka olin kokenut poikkeuksellisen voimakkaasti. Minusta kuoriutui kirjailija. Sain ripeästi kustannussopimuksen synnytettyä ja syyskuussa 2022 minulla oli kirjan teksti valmis käsittelyyn kustannustoimittajan kanssa. Esikoiskirjani ilmestyi 9.3.2023. Se on saanut hyvän vastaanoton. Eräs aiempi kollegani totesi luettuaaan kirjani: ”Oletko itse kirjoittanut kirjan?” Myönteisen vastauksen saatuaaan totesi: ”sehän on hyvin kirjoitettu.” Tulkitsin positiiviseksi palautteeksi.

Esikoiskirjani ei tule jäämään viimeisekseni. Seuraava on jo työpöydälläni.