Vahva kuntatalous ja yritysympäristö

Kaupunkimme vahva talous perustuu

  • Tukevaan kuntalaisten luomaan veropohjaan,
  • Hyvinvoivaan yritystoimintaan ja
  • Hyvin ja säntillisesti hoidettuun kunnan hallintoon.

Verotulojen perustana on houkutteleva ja hyvinvoiva kaupunki, jossa viihdytään. Kaupunki, jonka palvelut ja yhteishenki toimivat ja kulkuyhteydet ovat kunnossa. Näistä huolehdimme.

Yrittämistä ja yritystoimintaa tulee edistää aktiivisella tavalla. Kauniaisten keskustaan tulee aktiivisesti huolehtia olosuhteista, joilla kattava yritysten palveluverkosto toimii, jotta palveluita ei lähdetä hakemaan naapurikunnista.

Alhainen veroprosentti viihtyvyyden kanssa tuottaa enemmän tuloa kuin huonosti houkutteleva kaupunki. Kiinteistöveroa ei tule korottaa, jotta vaalimme väljää puutarhamaista kaupunkikuvaamme.

Nyt valmisteilla oleva Sote-uudistus tullee asettamaan haasteita Kauniaisten taloudelle.  Kauniainen säilyttää itsenäisyytensä, mutta kaikkia mahdollisia suhteita  ja reittejä on käytettävä, että kunnallemme löytyy oikeudenmukainen ratkaisu, kun omat asiat hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla ja mm. oma hyvin toimiva terveyskeskuksemme jatkaa toimingtaansa.

Yritystoiminnan hyvistä edellytyksistä tulee huolehtia toimitilojen, tonttiratkaisujen ja yritysmyönteisyyden avulla. Tärkeää löytää keinot, joilla yksityisten palvbelukiinteistöjen kohtuuttoman korkeisiin vuokramaksuihin voidaan vaikuttaa.